U utorak 10. ožujka s početkom u 11 sati u dvorani Gospodarske komore u Karlovcu, održana je 20. sjednica Vijeća za tržište rada Karlovačke županije.

Glavne teme sjednice bile su provedene aktivnosti u sklopu projekta „P.s.-pokreni se!“ te plan rada Vijeća za tržište rada za 2020. godinu.

Osim navedenih teme zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar istaknula je kako Karlovačka županija poduzima niz mjera  potrebnih za usklađivanje odgojno obrazovnih programa u školama s potrebama na tržištu rada. Također naglasila je kako će iduće godine Karlovačka županija povećati stipendije za deset više za učenike koji se školuju u deficitarnim zanimanjima.

Voditeljica projekta „P.s.-pokreni se!“  Danica Bago izvijestila je članove Vijeća za tržište rada o provedenim aktivnostima u sklopu projekta, te aktivnostima koje su još preostale za odraditi. 

Također na sjednici je bilo i govora o aktivnostima koje nadolaze za samo Vijeće za tržište rada. Jedna od aktivnosti je trodnevne radionica u svrhu jačanja partnerstva i organizacijskog razvoja Vijeća za tržište rada.

Osim trodnevne radionice članove Vijeća za tržište rada očekuje i studijsko putovanje u Poljsku radi upoznavanja s radom lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Poljskoj te razmjene iskustva i učenja na uspješnim modelima.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna
razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati
na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

Skip to content