Pod predsjedanjem zamjenice župana i predsjednice Vijeća za tržišta rada Vesne Hajsan Dolinar, u srijedu, 25. srpnja, održana je 19. sjednica Vijeća za tržište rada. 

Nakon utvrđivanja kvoruma, krenulo se na izbor predsjednika i 2 zamjenika VTR-a na mandat od jedne godine.

Jednoglasnim odabirom produžen je mandat zamjenici župana Vesni Hajsan Dolinar kao predsjednici Vijeća te njenim zamjenicama, zamjenici gradonačelnika grada Karlovca Andreji Navijalić te Ivani Mehle, predstojnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Karlovcu.

Na sjednici je prezentirano i Izvješće o aktivnostima VTR-a tijekom 2018 godine. 

Voditeljica projekta P.S.-pokreni se Danica Bago izvijestila je nazočne o provedenom na projektu. Najvažniji dio provedenog svakako je promocija deficitarnih zanimanja, za koju već sada ima vidljivih rezultata. Kako su završili upisi u srednje škole, povećan je upis u deficitarna zanimanja, također su upisani i pojedini smjerovi koji nisu bili upisivani po 3 i više godina. 

Predstavljen je i projekt Klub za zapošljavanje od strane voditeljice projekta Branimire Penić iz Udruge Carpe Diem. Voditeljica projekta Branimira Penić informirala je prisutne o aktivnostima koje se provode u sklopu projekta i pozvala prisutne poduzetnike da se uključe u online platformu.

Na kraju sjednice zamjenica župana i predsjednica Vijeća Vesna Hajsan Dolinar predstavila je uspješne rezultate Karlovačke županije u programu KA RADDAR za potencijalno darovite učenike, također je iznijela i sve dodatne pogodnosti koje županija pruža učenicima koji se upišu u deficitarna zanimanja. 

Zaključeno je da su napravljeni izvrsni rezultati u sklopu promocije deficitarnih zanimanja u Karlovačkoj županiji, te da je povećan upis u strukovna zanimanja. Također su dogovoreni daljnji koraci koji se planiraju u budućnosti.

Skip to content