U petak 18. svibnja 2018. godine održan je okrugli stol „Izbori za Europski parlament 2019. godine“ kojeg su zajednički organizirali Europe Direct centar Karlovac i Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA d.o.o. Cilj okruglog stola bio je približiti europske izbore građanima kojima su o svom radu protekle četiri godine govorile hrvatske eurozastupnice Dubravka Šuica i Željana Zovko.

Upravo 500 mladih ljudi prošlo je u tom razdoblju Europskim parlamentom kroz stažiranje u uredima europarlamentaraca. Možda će to biti dodatni poticaj hrvatskim građanima da iduće godine u što većem broju izađu na EU izbore.

– Na nama je da dalje promoviramo naše nacionalne interese u Europskom parlamentu, u Bruxelleu, Strasbourgu, kroz rad naših odbora, ali i interese cijele Europske unije jer je to naš zadatak. Vjerujem da ćemo uspjeti povećati postotak izlaska na izbore, kaže Šuica.

Izlazak na EU izbore važan je i zbog sigurnosti zemlje, naglašava EU zastupnica Zovko.

– Znate da je migracijski val koji dolazi iz Afrike itekako velika opasnost, a mi se moramo brinuti da štitimo sigurnost naših granica, mir i stabilnost. Karlovac je jedan od gradova koji je na udaru tih migracijskih valova. Znači, naši građani moraju biti informirani što je ono što Europa konkretno radi na toj zaštiti

Skip to content