Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se ove godine održava šesti put. Europski tjedan sporta ove  godine započeo je 23. rujna te se u tom tjednu organiziraju aktivnosti diljem Europe. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2020. godine održava se u Njemačkoj 23. rujna. U Republici Hrvatskoj Europski tjedan sporta obilježit će se od 23. do 30. rujna 2020. godine.

Nedavna istraživanja pokazuju da je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov.

Održan Europski tjedan sporta u Karlovcu

Održan Europski tjedan sporta u Karlovcu

EDIC Karlovac projekt čiji je nositelj Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije u suradnji sa Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj svjestan važnosti sporta za pojedinca, društvo i cijelu zajednicu a ujedno kao i centar koji promovira pitanja EU, organizirao je događaj:

Europski tjedan sporta u Karlovcu, 25.9.2020., od 10:00 do 13:00 sati na igralištu Sokolskog doma.

Za tu prigodu bio je postavljen šator na igralištu Sokolskog doma te video zid na kojem su se emitirali sadržaji vezani za tematiku događaja. Prije samog događaja Voditelj Predstavništva Europske komisije u RH – g. Ognian Zlatev održao je press konferenciju na temu stanja EU te dati osvrt na Europski tjedan sporta. Događaj je otvorio Kickboxing klub Tigar sa svojim performansom na pjesmu Eye of tiger te je nakon toga Ivana Šulentić ispred organizatora pozdravila prisutne.  Događaj je započeo uvodnim govorima nakon čega su se predstavili sportski klubovi a za ovu prigodu videodružina  Gimnazije Karlovac snimila je skeč na temu sporta koji se prikazivao na video zidu. Drugi dio događaja bio je okrugli stol na temu „Važnosti sporta za pojedinca i društvo“ u kojem su sudjelovali: Vlado Šola – Hrvatski rukometni savez,   Zamjenica Župana Karlovačke županije – dr.sc. Vesna Hajsan Dolinar, Darko Vučić iz Ministarstva sporta i turizma, doc.dr.sc. Zrinko Čustonja sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te dr.med., spec. interne med., subspecijalist dijabetolog-endokrinolog Dragan Božičević, Sanjin Lucijanić – nogometni trener te  legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević koji je svojim bogatim iskustvom educirao ali i nasmijao prisutne. Gosti su svaki u svom području iznijeli svoja stajališta na temu sporta, važnosti sporta za pojedinca, društvo, gospodarstvo te sportu na nacionalnoj razini i sportu u EU. Moderator okruglog stola bio je Dražen Pinević.

Događaj se odvijao pod medijskim pokroviteljstvom Prvog Karlovačkog radija a sponzor u događaju je Dukat d.d. koji je za tu prigodu darovao Dukat fit proizvode za sudionike. Program je vodio Slavko Cvitković.

 

Skip to content