Proces razvoja turističkog proizvoda započinje identificiranjem prilika i generiranjem ideja, nakon čega slijedi razvoj koncepta proizvoda i marketinške strategije, testiranje koncepta te razvoj i marketing proizvoda. Stari gradovi i znamenitosti Karlovačke županije predstavljaju turistički potencijal koji se želi i može ostvariti razvojem i plasmanom složenih turističkih proizvoda, definiranjem lanca vrijednosti i destinacijskih menadžment kompanija u županiji.

Na tom putu dionici u turizmu Karlovačke županije nastavljaju širiti svoja znanja i kompetencije na edukativnim radionicama organiziranim u sklopu projekta Excover, koje je održao Željko Trezner u Javnoj ustanovi Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije.

Na prvoj radionici pod nazivom „Prilagodbe tržišnim zahtjevima kroz unapređivanje poslovnih modela DMK“ menadžeri i vlasnici Destinacijskih menadžment kompanija proširili su svoja znanja o tome koja je važnost i uloga DMK na turističkom tržištu i u upravljanju turističkom destinacijom te koji alati i metode unapređivanja poslovnog modela DMK im stoje na raspolaganju s naglaskom na prilike koje su vezane uz stare gradove na području Karlovačke županije.

Druga je edukativna radionica „Razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda“ namijenjena je širem krugu dionika u turizmu a cilj je uputiti sudionike u proces kreiranja i razvoja inovativnih i održivih kompleksnih turističkih proizvoda na kojima se može temeljiti turistički razvoj županije.

Pojašnjeno je koji je koncept, dimenzije, razine i specifične perspektive složenih turističkih proizvoda.

Turistički proizvodi moraju zadovoljavati današnje potrebe lokalne zajednice i turista, ali ne smiju ugrožavati prilike da to buduće generacije mogu učiniti na isti način, a to znači da su u skladu sa zahtjevnim ekonomskim, društvenim i ekološkim zahtjevima. Kreativni poduzetnici koji razviju takav turistički proizvod dijelit će sa svojim gostima i svoju veliku strast prema kreativnosti.

Takvu strast moraju razviti i kod svojih djelatnika, a kreativno promišljanje, pristup i prakse moraju biti sastavni dio poslovne filozofije.

Skip to content