Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska na, mrežnoj stranici Ministarstvagdje se nalazi sva dokumentacija Javnog poziva i poveznica za podnošenje prijava.

Predmet i cilj Poziva je odabir maksimalno 8 srednjih škola s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima iz 8 županija s područja Republike Hrvatske uključenih u Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska: Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Istarske županije, Dubrovačko-neretvanske županije i Karlovačke županije koje će se u školskoj godini 2022./2023. uključiti u provedbu Projekta. Po završetku Projekta škole čiji rad bude ocijenjen najuspješnijim predstavit će svoje završno izvješće s ciljem dijeljenja iskustva građanskog praćenja na događajima koji će se održati u Italiji i/ili Hrvatskoj.

Prijave za sudjelovanje srednjih škola u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/8qRapqu7Bd9TavmK7 s krajnjim rokom za podnošenje prijava 19. studenoga 2022. godine do 16:00 sati.

Za podnošenje prijave na Javni poziv za iskaz interesa pozvane su sve srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke) iz gore navedenih 8 županija koje zadovoljavaju kriterije prihvatljivosti navedene u Javnom pozivu za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zaduženo je za provedbu i koordinaciju provedbe projekta u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. U provedbu projekta bit će uključeni regionalni koordinatori koji će imati ulogu pružanja stručne podrške školama koje će sudjelovati u projektu. Više informacija o provedbi projekta ASOC u Republici Hrvatskoj možete pronaći na mrežnoj stranici: https://asoc.strukturnifondovi.hr/

Za sva pitanja možete kontaktirati Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na adresi elektroničke pošte [email protected].

Skip to content