Natječaj za izbor najboljeg EU projekta u Hrvatskoj organizira Jutarnji list pod pokroviteljstvom hrvatske zajednice županija, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, portala Župan.hr i Europskog parlamenta u HR.

Uvjeti natječaja propisuju da projekt kandidira Regionalna razvojna agencija, te da Županija i/ili Razvojna agencija moraju biti partner ili nositelj projekta. Ujedno, projekt mora biti završen, najkasnije do 31.01.2022.godine.

Projekt Susret s rijekom osmislila je, prijavila i provela Razvojna agencija Karlovačke županije, uz pomoć svih uključenih partnera, posebno gradova Karlovac, Ozalj i Ogulin. Prijavitelj projekta, koji je objedinio sve partnere je bila Karlovačka županija.

Projekt „Susret s rijekom“ infrastrukturno i multimedijski je opremio neke od najljepših NATURA 2000 zaštićenih područja Karlovačke županije. U gradu Karlovcu, u okviru projekta izgrađena je opremljena šetnica na desnoj obali rijeke Korane koja je postalo omiljeno okupljalište svih Karlovčana i posjetitelja grada. U Ogulinu je uređen i opremljen park u neposrednoj blizini Đulinog ponora dok je su Ozlju multimedijski opremljeni i uređeni dijelovi uz kupalište na rijeci Kupi.

Iako je Karlovačka županija, sa projektom REGEA-e „Renew heat“  bila dvostruki pobjednik prošlogodišnjeg izbora za najbolji EU projekt u Hrvatskoj, vjerujemo da će i ovaj projekt postići dobar rezultat.

A što je sve napravljeno u okviru projekta „Susret s rijekom“, pogledajte na promo video materijalu, klikom na sljedeći LINK: https://www.youtube.com/watch?v=KZ4RQmEGyhU

Skip to content