Agencija za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju objavila je indikativni plan objave natječaja za 2021. godinu. Od objavljenih natječaja, u prvom kvartalu 2021. godine najavljeno je raspisivanje pozva u sklopu mjere 7: TOP 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu (TRŽNICE i OSTALA DRUŠTVENA INFRASTRUKTURA) za koju prihvatljivi korisnici dolaze iz javnog sektora.

Prihvatljivi korisnici su do sada na istom tipu operacije bili:

Jedinice lokalne samouprave, Trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, LAG-ovi, Javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola, Udruge, Lokalne vjerske zajednice koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima,

dok su prihvatljive aktivnosti bile vezane za dječje vrtiće, zajednički projekte vatrogasnih domova i lokalnu infrastrukturu. Prema sadašnjoj najavi natječaja, dalo bi se naslutiti da će u najavljenom natječaju najveći naglasak u provedbi aktivnosti biti stavljen na izgradnju tržnica.

Sufinanciranje se do sada provodilo u intenzitetu potpore od 80-100%, što je ovisilo o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Javna ustanova Regionalna razvojna agencija, provest će informativnu radionicu vezanu za mjeru u najavi, kojom će sudionike upoznati sa uvjetima natječaja.

Termin održavanja edukacije će biti objavljen na stranicama JU Razvojne agencije Karlovačke županije.

Skip to content