Ministarstvo poljoprivrede i ove godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ te je objavljen Javni poziv svim srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“. Održavanje navedene izložbe predviđeno je za 29. rujna 2022. budući da je taj datum od strane Ujedinjenih naroda i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) proglašen Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Prihvatljivi prijavitelji u smislu ovog Javnog poziva su srednje škole sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Sredstva

Ministarstvo će refundirati troškove iz dostavljenog troškovnika do maksimalnog iznosa od 6.000,00 kuna po prijavi, odnosno, po sekciji. Ukoliko su u troškovniku iskazani troškovi iznad ove vrijednosti, škola može sudjelovati u natječaju jedino pod uvjetom da preostali iznos troškova financira iz vlastitih ili drugih izvora. U ovom slučaju škola mora isto izjavom naznačiti u troškovniku. S druge strane, prijave škola čiji iskazani troškovi prelaze vrijednost od 6.000,00 kuna, a u troškovniku nije priložena izjava o financiranju preostalog iznosa iz drugih izvora, neće se razmatrati.

Rok za dostavu prijava na Javni poziv završava 15. travnja 2022. godine.

Više o natječaju na https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/poziv-skolama-za-sudjelovanjem-na-izlozbi-hrana-nije-otpad-i-ja-mogu-utjecati/52

Skip to content