Dana 15. travnja 2021. održao se konzultacijski webinar za hrvatsko područje za pripremu prekograničnog programa Italija-Hrvatska 2021.-2027.

Na sastanku je uvodno predstavljeno pet novih ciljeva za novi financijski okvir 2021.-2027.: Pametnija Europa, Zelenija Europa, Povezanija Europa, Europa s istaknutijom socijalnom komponentom i Europa bliža građanima te je razvijen set pitanja za četiri makro područja koja su bila dio diskusije tijekom webinara. Pitanja su razvijena za slijedeća makro područja:

Makro područje A – Analiza potreba teritorija Programa na domenama intervencije koje su već obuhvaćene Programom prekogranične suradnje Italija-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020.

Makro područje B – Ciljevi i ključni prioriteti u nacrtu EU propisa za razdoblje 2021.-2027.

Makro područje C – Projekti EUSAIR Flagship

Makro područje D – Inovacije u postupcima, vrste poziva

Sukladno tome predstavljeni su prioriteti prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2021.-2027. te su prisutni na online sastanku putem pomno razrađene on line ankete sa preko 40 pitanja dodatno konzultirani vezano za slabosti i potrebe unutar pojedinog makro područja.

Pitanja vezana za makro područja su se odnosila na četiri programska prioriteta:

  1. Plave inovacije
  2. Sigurnost i otpornost
  3. Okoliš i kulturna baština
  4. Pomorski prijevoz

Online webinaru ispred Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije prisustvovale su Eva Maria Sobotik Pavan, Ana Barković i Ksenija Silaj.

Skip to content