Dana 9. lipnja 2022. u Energetskom centru Bračak održat će se jednodnevna konferencija „Sinergije urbane mobilnosti“, koja će okupiti značajan broj predstavnika lokalnih samouprava, poduzetnika, istraživača i edukatora, ali i predstavnike Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).

Konferencija se organizira se u okviru godišnjih aktivnosti EIT Urban Mobility RIS Hub-a Hrvatska sa svrhom povezivanja dionika u ekosustavu urbane mobilnosti u Hrvatskoj te kako bi se potaknula i podržala njihova zajednička nastojanja u stvaranju urbanih prostora pogodnijih za život. Budući da je uspostavljanje suradnje ključno za održivi razvoj gradova, događajem se želi podići svijest o potrebi sinergijskog djelovanja u planiranju i pružanju usluga gradske mobilnosti, povezati dionike i predstaviti mogućnosti suradnje i realizacije projekata, posebno onih koje podržava i financira EIT.

Pod kordinacijom REGEA-e, Hub od 2021. potiče prijenos i replikaciju dobre prakse te provodi aktivnosti u cilju poticanja inovacija u urbanoj mobilnosti. Osnivači Hub-a su REGEA, Invento Capital Partners, Sveučilište u Zagrebu – Fakultet elektrotehnike i računarstva te Hrvatski telekom.

Događaj je organiziran u četiri tematska panela, a cilj svakog je potaknuti diskusiju o nekima od ključnih komponenti sustava urbane mobilnosti, s naglaskom na horizontalne teme poput ublažavanja klimatskih promjena i prilagodba istima. Sudionici su pozvani na razmjenu informacija i iskustava, međusobnu interakciju i uspostavljenje suradnje.

Cilj ovog događaja jest omogućiti svim posjetiteljima konferencije neformalnu interakciju s vlasnicima električnih vozila i drugim osobama koje mogu dati više informacija o prednostima i izazovima posjedovanja te korištenja električnog automobila, kao i mogućnostima njihove subvencionirane kupovine. Također, težnja je posjetiteljima omogućiti razgledavanje električnih vozila i punionice na lokaciji, kako bi se iskustva prenijela „iz prve ruke“.

Prijave na događaj „Sinergije urbane mobilnosti“ otvorene su do 2. lipnja 2022. godine, a uvjereni smo kako će Vaša prisutnost na konferenciji omogućiti kvalitetnu buduću suradnju, kako s EIT Urban Mobility RIS Hub-om Hrvatska, tako i s ostalim dionicima sustava urbane mobilnosti u Hrvatskoj.

Kotizacije nema, ali broj sudionika je ograničen.

Više informacija možete pronaći ovdje: PowerPoint Presentation (regea.org).

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem online obrasca: EIT Urban Mobility Hub Hrvatska: Sinergije urbane mobilnosti (office.com)

Skip to content