Dana 23. svibnja 2023. godine, održana je konferencija pod nazivom „Programi Unije 2021.-2027. – Mogućnosti financiranja i sinergija s programima Kohezijske politike“ u hotelu Sheraton, u Zagrebu.

Konferenciji je nazočio i ravnatelj Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije dr.sc. Vilko Klasan, koju organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Na konferenciji su se predstavili Programi Unije koji su dostupni u novom višegodišnjem financijskom razdoblju 2021.-2027., naveli su se primjeri dobre prakse kao i što se pružila mogućnost za neposredan kontakt s predstavnicima nadležnih tijela. Konferenciju su otvorili Iva Novak, ravnateljica Uprave za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova, dr.sc. Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite (MUP), Andrea Čović Vidović, zamjenica voditelja Predstavništva EK u RH i Hrvoje Bujanović, državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Primjere dobre prakse izlagali su predstavnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Strukovne škole Đurđevac, Desk Kreativna Europa – Kultura, Grada Zagreba, Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, MRRFEU-a i MUP-a.

Podsjetimo, Programi Unije predstavljaju integrirani niz aktivnosti koje usvaja Europska unija u svrhu promicanja suradnje između država članica u različitim područjima povezanim sa zajedničkim politikama EU. Sveukupno se provodi 16 programa Unije unutar financijskog razdoblja 2021.-2027.

Skip to content