U Varaždinu dana 03. prosinca 2019. godine održana je Konferencija posvećena predstavljanju prvom stupu prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije „Europa koja se razvija“

Konferenciju je organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Kroz dva panela na konferenciji su predstavljeni glavni prioriteti hrvatskog predsjedanja u kontekstu ujednačenog, održivog i uključivog razvoja Europe, brige o demografiji, snažnog unutarnjeg tržišta, održivog rasta i konkurentnosti Unije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glavni govornici kroz održane panele su bili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik Velimir Žunac, pomoćnik ministra financija Stipe Župan, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić i državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

Republika Hrvatska početkom iduće godine preuzima šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije. Četiri prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije su: Europa koja se razvija, Europa koja povezuje, Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna.
Javna ustanova regionalne razvojne agencije Karlovačke županije kao regionalni koordinator i aktivni sudionik u programiranju novog financijskog razdoblja 2021. – 2027. sudjelovala je na Konferenciji. Prisustvovali su Zoran Lukšić, savjetnik ravnatelja i Ivančica Obajdin, voditeljica odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj.

 

Skip to content