Dana 23. i 24. srpnja održana je online kick off konferencija projekta STREAM (Strategic development of flood management). Projekt STREAM vrijedan je 9.411.657,83 eura te je sufinanciran u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska.

Nositelj projekta je Javna ustanove agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, te 15 partnera iz Hrvatske i Italije, među kojima i Karlovačka županija. Planirano razdoblje provedbe je 30 mjeseci, tj. do 31.12.2022. godine.

Cilj projekta je smanjenje štete nastale od poplava i to u preventivnim mjerama koje će se osmisliti provedbom projekta. Kroz projekt će se razviti modeli predviđanja poplava, educirat će se članovi stožera za zaštitu i spašavanje kao i pripadnici hitnih službi. Provedbom projekta će se podiči kapaciteti hitnih služi kako bi bile spremne u što kraćem vremenskom roku odgovoriti na intervencije, prvenstveno na poplave.

Kroz kick off konferenciju partneri su se pobliže upoznali sa svim radnim paketima te aktivnostima koje nadolaze u sklopu projekta. Dogovoreno je koje su prve nadolazeće aktivnosti te su definirani rokovi za iste.

Predstavnici svih partnera i nositelja projekta uključenih u projekt podijelili su svoja razmišljanja i očekivanja od projekta STREAM.

Ukoliko epidemiološki uvjeti dopuste sljedeći partnerski sastanak planiran je u studenom ili prosincu u Dubrovniku.

Na konferencije ispred Javne ustanove Regionalna razvojne agencije sudjelovali su Martina Mikaš i Danica Bago. Za administrativne poslove i pomoć pri upravljanju i provedbi cjelokupnog projekta zadužena je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije.

Skip to content