Župan Karlovačke županije Ivan Vučić potpisao je u četvrtak, 18. svibnja, s ministrom turizma Gari Cappellijem Ugovor o sufinanciranju, prema Programu razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini. Ovim Ugovorom Ministarstvo turizma sufinancira projekt razvoja cikloturizma u Karlovačkoj županiji pod nazivom “KAŽU-Pedala” s 350 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta je 500 tisuća kuna, a nositelj je Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i turizam Karlovačke županije.

Projekt je izradila Razvojna agencija “KARLA”. Projektom je potrebno izraditi Operativni plan razvoja cikloturizma Karlovačke županije, dovršiti uređenje i trasiranje dvije započete cikloturističke rute, postaviti 14 servisnih stanica za bicikle na području Karlovačke županije, postaviti prometne znakove na trasiranim cikloturističkim rutama, izraditi internetsku stranicu cikloturizma Karlovačke županije te tiskati 2 tisuće komada sklopivih zemljovida i promotivnog materijala.

Potpisivanje Ugovora održano je u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske, u Zagrebu, nakon ćega je održana tiskovna konferecija na kojoj je župan Vučić zahvalio u ime svih županija dobitnika sredstava po ovom Programu Ministarstva turizma.

Cikloturizam

Ministar turizma Gari Cappelli obrazložio je Program razvoja cikloturizma kontinentalne Hrvatske

Cikloturizam

Župan Vučić zahvalio je u ime svih županija koje su dobile sredstva po ovom Programu

Cikloturizam

Program cikloturizma podržale su i Hrvatske ceste o čemu je govorio predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić

Skip to content