Europe Direct Karlovac, Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija, Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske organiziraju predstavljanje programa Unije u Karlovcu koje će se održati u utorak 21. studenog 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu (Ul. Ljudevita Šestića 1).

U jutarnjem, prvom dijelu, zajednički će se predstaviti programi Kreativna Europa – potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima i program CERV – Građani, jednakost, prava i vrijednosti, najveći program u povijesti Europske unije namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv svi oblika nasilja i diskriminacije, transparentnosti i dobrog upravljanja. Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje ovi programi nude, aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru samih programa te navigaciju kroz Funding and Tender Opportunities portal (FTOP), centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije.

Sudionici će se zatim, ovisno o interesu, podijeliti u dvije skupine koje će paralelno obrađivati razradu projektnih ideja i odgovarajuću projektnu dokumentaciju. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve projekte je moguće dobiti potporu u okviru ovih programa a koja se sastoji od upoznavanja s projektnom dokumentacijom za svaki program.

Događanje je namijenjeno organizacijama civilnog društva, LAG-ovima, školama i drugim obrazovnim institucijama, jedinicama lokalne samouprave i drugim organizacijama i ustanovama koje djeluju u kulturnim i kreativnim sektorima i/ili se bave razvojem lokalne zajednice, promicanjem ljudskih prava, vladavine prava i temama zaštite od nasilja i diskriminacije.

Za događanje je potrebno ispuniti prijavnicu i u njoj iskazati interes za rad u jednoj od skupine u drugom dijelu radionice.

PROGRAM

09:45 – 10:00                Registracija

10:00 – 10:10                Predstavljanje Europe Direct Karlovac

10:10 – 11:00                Pregled programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), Saša Šegrt,

                                    Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna kontakt točka programa

11:00 – 11:45                Pregled važnih informacija o programu Kreativna Europa – Kultura,

                                    Anera Stopfer, Desk Kreativne Europe-kultura, Ministarstvo kulture i medija

11:45 – 12:00                Upoznavanje s portalom Funding and Tender Opportunities (FTOP)

12:15 – 12:30                Pitanja i odgovori

12:00 – 13:00                Ručak za sudionike

 

Podjela sudionika prema prijavi na radionicu vezano za CERV/Kreativnu Europu

 

13:00 – 13:15             Ključni pojmovi CERV/KE programa

13:15 – 14:00             Razrada projektnih ideja – vježba, rad u grupi

14:00 – 14:15             Pauza za kavu

14:15 – 15:00             Predstavljanje projektnih ideja, analiza i komentari & praktični savjeti za

                                 uspješnu pripremu projektnih prijedloga

15:00 – 15:15             Pitanja i odgovori; završetak radionice

Skip to content