Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“. Predmet i cilj Poziva je odabir maksimalno 10 srednjih škola s područja Republike Hrvatske s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima koje će se u školskoj godini 2020./2021. uključiti u provedbu Projekta. Provedba Projekta podrazumijeva sudjelovanje u interdisciplinarnom obrazovnom programu kojem je cilj promicanje građanskog praćenja nad javnim financijama kroz korištenje javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, s ciljem upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

Škola prijavljuje skupinu od 10 (deset) do 30 (trideset) učenika/ca (razred ili grupa učenika) s nastavnikom/com koji će biti voditelj/ica projekta. Nagrada za najuspješniju školu odnosno skupinu učenika/ca bit će sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, ukoliko će epidemiološke mjere biti takve da će putovanja biti dopuštena te da se zdravlje i sigurnost učenika/ca ne dovodi u opasnost. U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na Europskom tjednu regija i gradova 2021. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurat će zamjensku nagradu.

Prijave za sudjelovanje srednjih škola u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/JGXwqvR6BrndU8mh8 s krajnjim rokom za podnošenje prijava 25. veljače 2021. godine do 16.00 sati.

Skip to content