Kohezijska politika glavna je investicijska politika Europske unije za koju se odvaja 1/3 proračuna EU-a za sedmogodišnje financijsko razdoblje 2021.-2027.

U Hrvatskoj sredstva Kohezijske politike čine 70% svih javnih ulaganja i zahvaljujući njezinim učincima BDP je za 5% viši nego što bio bez EU sredstva, a čime se kontinuirano potvrđuje njen neosporni značaj.

S obzirom da je provedba financijskog razdoblja 2021.-2027. u tijeku te da je Europska komisija najavila početak pregovora o financijskom razdoblju nakon 2027. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a, kao Koordinacijsko tijelo za fondove Europske unije u Republici Hrvatskoj, pokrenulo je politički dijalog sa svim relevantnim dionicima fondova EU-a s ciljem formiranja nacionalnog stajališta o Kohezijskoj politici nakon 2027. godine, između ostaloga u okviru javnih konzultacija putem online Upitnika o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027.

Slijedom navedenoga i nastavno na dosadašnje stečeno iskustvo te razinu poznavanja Kohezijske politike, ljubazno molimo da odvojite nekoliko trenutaka Vašeg vremena kako biste sudjelovali u kreiranju javnog mišljenja o Kohezijskoj politici nakon 2027. a imajući u vidu kako su svi dobiveni inputi od velike važnosti za HR perspektivu te očuvanje buduće kohezijske omotnice slijedom brojnih novih europskih politika.

Upitniku o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine možete pristupiti ovdje.

 

Rok za ispunjavanje upitnika je 25. kolovoza 2023.

Skip to content