Otvoren je poziv Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području. Poziv je temeljem programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ kojim se definiraju ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu de minimis potpora za projekte koji će se provoditi u skladu sa Programskim sporazumom između Odbora za financijski mehanizam i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao Nacionalne fokalne točke o financiranju Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“.

U okviru ovog Poziva financirat će se projekti koji doprinose jačanju kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te poboljšanja STEM vještina učenika.

Uz aktivnosti u području STEM-a, prijavitelj može sinergijski provoditi aktivnosti u sljedećim tematskim područjima: upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u odgoju i obrazovanju, poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje i aktivno građanstvo.

POZIV SE PROVODI KROZ DVIJE KOMPONENTE:

  • Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom
  • Uspostava Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području

Poseban naglasak Poziva je na financiranju manje razvijenih regija u Republici Hrvatskoj i  poticanju aktivnog uključivanja učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama – projektni prijedlozi koji uključuju navedeno ostvarit će dodatne bodove u procjeni kvalitete.

Održat će se i online informativne radionice vezane uz ovaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Dokumenti vezani uz ovaj poziv dostupni su na poveznici: https://eeagrants.hr/jacanje-stem-vjestina-u-osnovnim-skolama-i-razvoj-regionalnih-znanstvenih-centara-za-osnovnoskolski-odgoj-i-obrazovanje-u-stem-podrucju/

 

 

 

Skip to content