U narednom će razdoblju Innovation Norway pokrenuti program „Razvoj poslovanja i inovacije“ koji će hrvatskim tvrtkama dodijeliti više od 20 milijuna eura. Fokusna područja ulaganja i razvoja bit će inovacije u zelenoj industriji (prerađivačka industrija) i plavi rast (gospodarski rast i povećanje broja radnih mjesta povezanih s morem i morskim okolišem). Ovo će ujedno biti i prva prilika za hrvatske tvrtke da uspostave snažne veze s norveškim kompanijama, sveučilištima i istraživačkim i razvojnim centrima za razmjenu znanja i najbolje prakse.

Innovation Norway će 30. lipnja organizirati digitalnu konferenciju za pokretanje hrvatskog poslovnog programa. Tjedan dana nakon konferencije, u prvom dijelu srpnja, zagrebački ured Innovation Norway organizirat će Regionalne informativne dane za potencijalne prijavitelje u gradovima kontinentalnog dijela Hrvatske, i to u Osijeku (07.07.2020.), Slavonskom Brodu (08.07.2020.), Varaždinu (09.07.2020.), Bjelovaru (14.07.2020.) i Karlovcu (15.07.2020.), te će one nakon ljetnih odmora, organizirati Regionalne informativne dane u jadranskom dijelu Hrvatske.

Poslovni razvoj i inovacije Hrvatska je program poslovnog razvoja koji ima za cilj povećati stvaranje vrijednosti i održivi rast u hrvatskom privatnom sektoru. Program se financira iz norveških stipendija i dio je EEA-e i norveških grantova 2014-2021.

OPĆI PODACI O PROGRAMU

Nositelj programa: Innovation Norway Oslo

Programski partner: Hrvatska gospodarska komora, Zagreb

Programski proračun: 22.000.000 €

Područja potpore:

  1. Inovativne tehnologije, procesi i usluge
  2. Održivi razvoj poslovanja
  3. Ekologija postojećih poduzeća i procesa
  4. Razvoj i primjena inovativnih proizvoda i usluga

Specifičnosti programskog područja:

Program poslovnog razvoja i inovacija nastojat će potaknuti i razviti dugoročnu poslovnu suradnju između Norveške s jedne strane, i Hrvatske s druge strane, temeljene na poslovnom razvoju i inovacijama.

Cilj je dodijeliti 75 posto financiranja malim i srednjim poduzećima. Prednost će se dati projektima bilateralnog partnerstva koji nude dodatnu vrijednost.

Program će se sastojati od dva sljedeća fokus područja:

  1. Inovacija zelene industrije
  2. „Plavi“ rast.

Dodatne informacije o Programu, upute za prijave poduzetnika na natječaj i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici projekata: www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation, a službeni kontakt za sve upite putem e-maila: [email protected].

Skip to content