Ovo je bila tema predavanja koje je zamjenik ravnatelja JU Regionalne razvojne agencija Karlovačke županije Krunoslav Kralj prezentirao studentima Veleučilišta Karlovcu, koju je prenio i Jutarnji list u okviru svoje rubrike EU smo mi.

U okviru predavanja, razjašnjeni su neki osnovni pojmovi vezani uz korištenje EU sredstava ali i razbijeni neki mitovi vezani uz ovu temu. Iako se uskoro bliži deseta godišnjica članstva RH u EU, još uvijek postoji dosta nejasnoća vezanih uz korištenje sredstava iz EU fondova. Iako uvijek postoji prostor za napredak, RH je protekom godina bivala sve uspješnija u korištenju EU sredstava. Tako smo sada ugovorili sva EU sredstva koja smo imali na raspolaganju iz višegodišnjeg financijskog okvira 2014.-2020. te isplatili 78% krajnjim korisnicima. Karlovačka županija također je imala snažan pozitivan skok u korištenju EU sredstava, posebno od 2018.godine. Korisnici sa područja Karlovačke županije iskoristili su više od 500 milijuna EUR EU sredstava.

No, ono što nam nudi novi VFO 2021.-2027. je dvostruko više sredstava, što će tražiti i dvostruko više dobrih i održivih ideja i projekata, ali i stručnjaka koji će sve to biti u mogućnosti pripremiti i provesti.

Nakon predavanja zamjenika ravnatelja Krunoslava Kralja, studenti Veleučilišta u Karlovcu predstavili su svoje projektne ideje, koje će ući u natjecanje za izbor najboljeg projektnog prijedloga, koje organizira HanzaMedia. Sretno svim kandidatima!

Dodatno na sljedećem LINKU: https://novac.jutarnji.hr/novac/eu-smo-mi/nude-nam-se-dvostruko-veca-eu-sredstva-a-nama-nedostaje-2000-do-2500-osoba-sa-znanjem-15348010

Skip to content