U petak, 7. lipnja EDIC Karlovac je u suradnji sa Lag Vallis Colapisom održao predavanje u Ekonomsko-turističkoj školi Karlovac za učenike drugog razreda. Tema predavanja bila je volonterska služba, a naši gosti bili su Lag Vallis Colapis iz Ozlja koji provode Erasmus+ projekt “Act, Learn, Improve, Volunteer, Empower – ALIVE”

.

Kroz projekt Lag Vallis Colapis ugostio je dva armenska volontera na dugoročno volontiranje. Volonteri u Ozlju borave od 2.10.2018. – 10.6.2019. te volontiraju na aktivnostima organizacije i lokalne zajednice, provodeći različite aktivnosti (tečajeve, radionice i sl.). Lag Vallis Colapis udruga je usmjerena na promociju volonterstva i jačanje civilnog društva primarno na svom geografskom području.

Cilj im je angažirati što veći broj volontera u ruralnoj zajednici sa svrhom unaprjeđenja kvalitete života pojedinaca i zajednice u cjelini, te povećati postojeću bazu volontera i bazu organizatora volontiranja i međusobno ih povezati. Putem volonterskog centra žele promovirati, educirati i informirati o mogućnostima koje volonterstvo nudi pojedincu i zajednici.

Volonteri iz Armenije su učenicima ispričali svoja iskustva, dali osnovne informacije o volontiranju i volonterskoj službi, te ukazali im na prednosti volonterstva.  Kroz razgovor mladi su dobili informacije o tome što je zapravo Europska volonterska služba kako se uključiti, gdje dobiti potrebne informacije i slično. Na kraju predavanja volonteri iz Armenije potaknuli su učenike na interakciju u grupama. Svaka grupa osmislila je projekte u kojima bi željela volontirati te ih predstavila.

Skip to content