U suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslov, Karlovačke županije i Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o,  u utorak, 9. lipnja održan je Diplomatsko-gospodarski dan u Karlovačkoj županiji. Tom prigodom Karlovačku županiju posjetili su predstavnici veleposlanstava i stranih gospodarskih predstavništava u Republici Hrvatskoj (Belgija, Rusija, Bosna i hercegovina, Kina, Japan, Češka, Izrael, Bugarska. Srbija. Australija, Egipat, Poljska, Francusko-hrvatski poslovni klub, Nordijska gospodarska komora…..), te predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija predvođenih gđom Emilijom Vučinić Margeta (voditelja Odjela za EU i EFTA) i gđom Idom Gamulin (Samostalni sektor za gospodarsku bilateralu)

Programom posjeta, u 10 sati, predstavnici veleposlanstava i stranih gospodarskih predstavništva okupili su se na Starom gradu Dubovcu, gdje su župan Karlovačke županije Ivan Vučić, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić i predstavnici Razvojne agencije Karlovačke županije gostima predstavili Karlovačku županiju, grad Karlovac i razvojne mogućnosti Karlovačke županije.

Gosti su potom posjetili tvrtku HS Produkt, da bi u 12,30 sati posjetili Poslovnu zonu u Logorištu i tvrtke Kontal i Tvornicu turbina. Po obilasku Poslovne zone Logorište posjećena je lokacija budućeg KAqariuma i  Foginovo kupalište.

U 14,45 sati gosti su posjetili Vrbanićev perivoj, gdje su upoznati s parkovnom arhitekturom, radom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Karlovačke županije Natura Viva, a predstavljena je ponuda lokalnih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Tijekom posjete Vrbanićevu perivoju gosti su posadili Diplomatski cvjetnjak, kao spomen na ovaj događaj.

Skip to content