U Aquatici je danas najavljena konferencija „Digitalno poslovanje i EU fondovi““, koja će se održati 30.ožujka 2017. godine u Javnoj ustanovi Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac. Organizatori konferencije su Grad Karlovac, Razvojna agencija Karlovačke županije Karla d.o.o., a suorganizatori Javna ustanova Aquatika i Metronet telekomunikacije kao glavni sponzor. Konferencija je namijenjena malim i srednjim tvrtkama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te predstavnicima javnog sektora.
Konferencija je prva ovakvog tipa u Karlovačkoj županiji, a na jednom mjestu u dva sata predavanja sudionici će se informirati o tome  kako mogu unaprijediti poslovanje koristeći moderne digitalne tehnike,  kako osigurati pouzdanost digitalnih podataka te kako iskoristiti mogućnosti financiranja putem EU fondova za poslovanje uz korištenje interneta i ostalih novih tehnologija.

Ravnateljica Aquatike, Margarita Maruškić Kulaš istaknula je kako JU Aquatika kao jedan od ciljeva projekta ima i unaprjeđenje lokalnog gospodarstva, te će na ovoj konferenciji zainteresiranim tvrtkama predstaviti svoja iskustva u digitalnom poslovanju.

Domagoj Boršić, Metronet telekomunikacije iskazao je zadovoljstvo suradnjom s gradom Karlovcem i najavio predavanja na konferenciji s temama sigurnosti na internetu i digitalno poslovanje putem platforme Office 365.

Digitalno poslovanje

Direktor razvojne agencije karlovačke županije g.Viktor Šegrt istaknuo je iskustva iz prethodnih projekata vezanih uz digitalno poslovanje, opremanje razvojne agencije IT opremom namijenjenom upravo edukaciji OPG-ova i malih poduzetnika, te najavio prezentacije na konferenciji „EU projekti za digitalno poslovanje“, na kojoj će predstaviti konkretne mogućnosti financiranja.

Gradonačelnik Damir Jelić istaknuo je prednost umrežavanja različitih dionika s zajedničkim ciljem unaprjeđenja poslovanja, naročito obiteljskih gospodarstava i malih poduzetnika.

Konferencija je za sve sudionike besplatna, a zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prijava putem maila navedenog u pozivu koji će tvrtke ovih dana dobiti putem maila.
Više informacija o konferenciji nalazi se na službenim stranicama Grada Karlovca: www.karlovac.hr , kao i detaljan plan predavanja.

Skip to content