Na poziv Hrvatsko-austrijske trgovinske komore na “Danu Hrvatske 2019” koji je održan u srijedu 23. listopada 2019. godine u Raiffeisensaal, Raiffeisen – Platz, Raaba Grambach pored Graza, iz JURRA Karlovačke županije nazočili ravnatelj dr.sc. Vilko Klasan i voditeljica odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj, Ivančica Obajdin.
Program je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva za regionalni razvoj i EU fondove na temu EU fondovi u Hrvatskoj.  Konferenciju su pozdravnim riječima otvorili Martin Schaller predsjednik Hrvatsko – Austrijske trgovinske komore te glavni direktor Raiffeisen Landesbank Steiermark AG, Karl-Heinz Dernoscheg direktor gospodarske komore Štajerske, Tomislav Radoš potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore  i Hans Seitinger iz pokrajine Štajerske, pokrajinski pročelnik  za poljoprivredu, šumarstvo, stanogradnju, vodno gospodarstvo i gospodarenje resursima.
Umjesto najavljenog Ministra za regionalni razvoj i EU fondove zbog neodgodivih i nepredviđenih obveza uvodno predavanje je održala državna tajnica Nikolina Klajić na temu “EU fondovi i njihov utjecaj na gospodarski rast i razvoj Hrvatske s naglaskom na Projekt Slavonia, Baranja i Srijem”
Na panel diskusiji sudjelovali su: Nataša Mikuš Žigman državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, Christoph Ludwig direktor Steirische Wirtschaftsforderung, Walter Pertl direktor Swietelsky Baugesellschaft, Josef Schnaitl CEO GIS Aqua Austria GmbH, Josip Grgić Hrvatska banka za obnovu i razvitak, uprava za EU fondove i financijske instrumente i Tugomir Majdak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.
Skip to content