U tijeku je izrada Plana razvoja Karlovačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine, strateškog dokumenta koji će definirati smjer i viziju razvoja Karlovačke županije za idućih 7 godina.

Nedavno je osnovana Radna skupina, za čiju je predsjednicu izabrana pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije Marina Jarnjević , a zamjenica je Eva Sobotik Pavan ispred Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije. Radna skupina je operativno tijelo, koje će sudjelovati u izradi Plana razvoja,  od analize stanja do definiranja vizije, razvojnih potencijala, smjerova i ciljeva.

Kako je cilj u cijeli postupak uključiti što više dionika, u tijeku je i formiranje Tematskih radnih skupina, koje će biti savjetodavno tijelo. U skladu s četiri razvojna smjera Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, osnivaju se četiri Tematske radne skupine : 1. Održivo gospodarstvo i društvo, 2. Jačanje otpornosti na krize, 3. Zelena i digitalna tranzicija, te 4. Ravnomjeran regionalni razvoj. Članovi Tematskih radnih skupina bit će predstavnici javnog sektora, uključujući donositelje odluka na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, predstavnici javnih ustavova, predstavnici strukovnih organizacija, akademske zajednice, znanstvenih, obrazovnih i istraživačkih institucija, kao i predstavnici privatnog sektora, osobito gospodarstva, i predstavnici civilnog društva.

Skip to content