Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije (JURRA KŽ) i EDIC Karlovac sudjelovali su u pripremi i prijavi projekta u sklopu programa Europa za građane – projekti civilnog društva pod nazivom „ EU_ID – Poticanje prekograničnog dijaloga o europskom identitetu i europskoj koheziji“. Cilj projekta je otvoriti debatu sa građanima zemalja partnera u projektu sa temama kao što su Europsko građanstvo, euroskepticizam i druge aktualne teme. Kroz provedbu projekta, građanima zemalja sudionica pružit će se mogućnost da razgovaraju, raspravljaju i iznose svoje mišljenje o tome kakvu Europu žele i koji su najbolji slučajevi prakse za integraciju.

Rasprava će se temeljiti na konkretnim postignućima Europske unije i na lekcijama naučenim iz povijesti. Rasprava o budućnosti Europe ne smije se svoditi samo na one koji već podržavaju ideju Europske unije, nego i doprijeti do građana koji odbacuju ili dovode u pitanje Europsku uniju i njena postignuća ili ostaju ravnodušni. 

Nositelj projekta je EGTS HELICAS iz Grčke, a partneri uz JURRA KŽ su i Razvojna agencija iz Slovenije, Bugarske i Srbije,  Mađarske, CESCI Srbija Savez albanskih općina, Europski pokret u Albaniji, Udruga za izvedbene umjetnosti INTIMATE THEATRE Bitola,  ASECU Grčka, Urbanistički istraživački institut iz Albanije.  Rezultati se očekuju krajem prosinca 2019. Ispred JURRA KŽ u pripremi prijave i kontaktu s nositeljima projekta sudjelovale su Eva Sobotik – Pavan i Ivana Šulentić.  

Skip to content