Razvojna agencija KARLA i Karlovačka županija posebnu pozornost i snage ulaže u stvaranje svoje prepoznatljivosti, a u svrhu jačanja konkurentnosti gospodarstva, što je vidljivo i iz konkretnih aktivnosti u proteklom razdoblju (kontinuirano uređenje Poslovnog parka Logorište, poticajni programi za malo i srednje poduzetništvo, poslovne delegacije, brendiranje gospodarstva i dr.).

Kontinuirane aktivnosti promoviranja Karlovačke županije doprinose tim naporima. Jedna od takvih aktivnosti je pozivanje visokih dužnosnika i diplomatskog osoblja u našu županiju.  Stoga smo u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Karlovačkom županijom organizirali Diplomatski dan u Karlovačkoj županiji i Karlovcu koji je održan u utorak, 26.rujna 2017.

U posjeti visoke diplomacije sudjelovao je 31 predstavnik iz 24 zemlje (Kanada, Italija, SAD, Maroko, Crna Gora, Norveška, Austrija, Kina, Češka, Belgija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Turska, Malezija, Indonezija, Irska, Indija, Grčka, Kosovo, Švedska, Alžir, Srbija, Egipat)

Uz njih su nazočili i gradonačelnici drugih gradova iz Karlovačke županije (gđa Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja i gospodin Tomislav Boljar, gradonačelnik Duga Rese) te predstavnici Županijske gospodarske komore. Gosti su se okupili u prostoru Aquatike, gdje su uz pozdravne riječi domaćina održane i prezentacije ulagačkih mogućnosti u Karlovačkoj županiji,  te razgledavanje prostora Aquatike. Nakon toga je uslijedio posjet Gimnaziji Karlovac te razgledavanje izložbe učila Nikole Tesle. Gosti su nakon posjeta Gimnaziji obišli Muzej Domovinskog rata na Turnju te su posjetiti Karlovačku pivovaru (Heineken Croatia). Potom su se zaputili u posjet Starom gradu Dubovac gdje je, uz razgledavanje muzejskog postava i vidikovca, održano zajedničko druženje.

Skip to content