U okviru spomenutog Dana otvorenih vrata EU projekata u prostorijama Razvojne agencije Karlovačke županije-KARLA d.o.o. u utorak, 09.05.2017. godine predstavljeni su uspješni EU projekti te izazovi i iskustva pri njihovoj pripremi i provedbi. Predstavljanje rada Razvojne agencije Karlovačke županije-KARLA d.o.o. održao je direktor g. dr.sc. Viktor Šegrt. Zatim je projekt ”Klub za zapošljavanje mladih” udruge Carpe Diem prezentirala gđa. Aleksandra Podrebarac. Ekonomska škola predstavila je projekt ”Nauči i primjeni” profesorice gđe. Biserke Marčinko i učenica koje su sudjelovale u samom projektu. O socijalnom poduzetništvu kao i prekograničnom projektu ”SLOHRA Socionet” ispred Razvojne agencije govorio je g. Mile Sokolić. Sve o projektima, mogućnostima europskih fondova i povlačenju sredstava, mogli su doznati učenici Ekonomsko-turističke škole koji su bili nazočni samim predavanjima.

”Dane otvorenih vrata EU projekata” organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije koji se održavaju u razdoblju od 06. do 13. svibnja 2017. godine.

Na Danima otvorenih vrata cilj je predstaviti projekte sufinancirane sredstvima iz fondova Europske unije koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Kroz raznovrstan informativni, edukativni i zabavni sadržaj svi zainteresirani posjetitelji dobit će uvid u način na koji uspješni projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

Skip to content