U velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac, u Karlovcu, u utorak, 12. prosinca 2017. godine održana je 11. sjednica Županijskog partnerskog vijeća Karlovačke županije.

Direktor Razvojne agencije Karlovačke županije-KARLA d.o.o., dr.sc. Viktor Šegrt, predstavio je Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji Razvojna agencija kao regionalni koordinator provodi u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova pruža financijsku pomoć jedinicama lokalne, područne (regionalne) samouprave u pripremi i izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte utemeljene na strateškim dokumentima u cilju stvaranja zalihe kvalitete projekata za korištenje sredstava iz Europske unije. Cilj programa je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja RH, a alokacija za Karlovačku županiju iznosi 7.300.000,00 kn

Na sjednici Županijskog partnerskog vijeća predstavljena je lista prvenstva, rezervna lista i zasebna lista projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Karlovačke županije te su iste jednoglasno usvojene. Ukupan iznos svih zaprimljenih zahtjeva iznosi preko 15 milijuna kuna.

Skip to content